Et descobrim el paper de la UFEC en la representació de l’esport català

 

La UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) s’autodenomina a si mateixa com “un òrgan de solidaritat entre les federacions esportives de Catalunya”. I assegura representar l’esport català dins i fora del nostre país, a més de “crear debat i donar solucions als problemes propis del sector esportiu català”.

A continuació analitzem l’activitat d’aquesta entitat esportiva catalana i el seu paper en la promoció de l’esport de casa nostra.

 

Plana web

El primer que ens sobta només accedir a la seva plana web oficial www.ufec.cat és que no disposa del certificat SSL de connexió segura. Pel que quan hi accedim el nostre navegador ens avisa que ens trobem davant d’una connexió no segura, i que la nostra informació pot ser captada per tercers.

En ella se’ns ofereix conèixer les empreses del grup, i poder trobar multitud d’informació institucional, a més d’un llibre del 2015 en descàrrega gratuïta, el contacte amb totes les federacions adherides a aquesta federació, i informació de la seva fundació, creada sense ànim de lucre.

En el seu apartat d'”Assumptes internacionals”, s’indica: “detallem la intervenció de La Unió en diversos assumptes del món de l’esport internacional”. Tot i que només hi podem trobar dos documents de presentació de serveis descarregables en anglès. El web no es troba disponible en castellà.

Al seu apartat Oficina de clubs s’ofereixen servei d’assessorament fiscal, laboral, comptable, jurídic, subvencions, programa de protecció de dades, serveis de premsa i comunicació, serveis d’imatge, servei lingüístic i plans de formació, en un enllaç extern. Aquest ens porta a un segon òrgan, l’Oficina d’atenció als Clubs, gestionada per la Secretaria General de l’Esport i la mateixa UFEC.

 

Xarxes socials

A xarxes socials disposa de 4.700 seguidors a Facebook, una xifra molt inferior respecte a institucions i projectes privats (professionals i amateurs) dedicats a la promoció del món de l’esport. Disposa d’una mitja d’entre 1 i 3 m’agrada per publicació.

A Twitter és seguida per 8.000 seguidors, a Instagram 1.772 seguidors i en el seu canal de YouTube hi trobem poc més de 1.300 subscriptors.

 

Promoció de premis

UFEC creu fermament en els premis i reconeixements a l’esforç, per això és organitzadora de fins a 3 premis, sempre amb el suport incondicional de la Generalitat de Catalunya:

– Conjuntament amb INDESCAT és la responsable dels premis “Empresa i Esport”.

– Conjuntament amb el Diari Sport, editor de La Bolsa del Corredor en idioma castellà, organitza la Festa de l’Esport Català.

– I organitza a títol individual els premis Líders de l’Esport Català, on es reconeix la feina de dirigents, àrbitres, projectes i periodistes del món de l’esport. El premi “Periodista de l’esport” de 2019 va ser otorgat a Mireia Vicente, periodista de la televisió pública catalana, TV3.