La temuda tendinitis, el final de molts esportistes

La pràctica d’exercici físic sempre és bona per a l’organisme, però si no la realitzem adequadament, podem patir complicacions serioses com la temuda tendinitis. La sobrecàrrega, l’adopció de males postures, un mal calçat o la repetició sistemàtica d’un moviment pot desencadenar un dolor en els tendons que ens resulta molest, que ens pot arribar a fer abandonar les pràctiques esportives, i que pot provocar-nos seriosos problemes en el nostre dia a dia. Per això és important que la tendinitis sigui tractada el més ràpid i de la forma més efectiva possible si no la volem sofrir crònicament, durant anys, o acabant-nos operant.

La tendinitis es pot prevenir mitjançant una sèrie de pautes, com escalfar a consciència la part sobre la qual treballarem, i una correcta execució dels exercicis, ja que hem de concentrar-nos en aixecar el pes mitjà dels músculs i mai amb els tendons en tensió, ja que aquesta és la principal forma de patir tendinitis. Si hem desenvolupat ja una tendinitis, és important que la tractem acudint a l’especialista i guardant repòs de la zona afectada, ja que l’ús pot fer que el dolor de tendons es torni crònic.

L’aplicació de calor i fred per alleujar les molèsties és vàlid, tot i que no sempre efectiu. És recomanable utilitzar calor abans de començar l’activitat i fred en acabar-la, ja que d’aquesta manera aconseguirem disminuir qualsevol inflamació que s’hagi pogut dur a terme. Això ho podem acompanyar amb l’ús d’antiinflamatoris locals que ajudin a disminuir la inflor del tendó i tornar-lo al seu estat habitual. Tot i que la millor solució és trobar un fisioterapeuta que ens prepari un tractament a mida.