Els resultats d’un estudi que analitza 85 smartwatch per a runners

 

Un equip d’investigadors de la Universitat Politècnica de València ha analitzat 85 models diferents de smartwatch per a runners i les més de 70.000 dades generades en les maratons més importants del món. D’entre moltes de les seves conclusions, l’estudi assenyala que els smartwatch, no per ser més cars, són més precisos. I homes i dones tenen diferents prioritats a l’hora de triar-los.

Seguint els resultats d’un estudi, per a un corredor de marató o mitja marató d’asfalt, la millor opció seria un FR 235; per multiesport, un 1 FR 920XT o FR 735. El Garmin Fenix ​​5 és un dels models més populars, no obstant això, es veu greument afectat per l’altura dels edificis, el que explica els seus pitjors resultats en ciutats com Nova York o Chicago.

En l’estudi els investigadors de la UPV han comprovat també que les dones utilitzen molt menys els rellotges especialitzats. Una gran majoria fa ús del seu rellotge intel·ligent o del seu mòbil per córrer i no adquireixen un dispositiu específic. I les diferències són encara més grans en el cas dels rellotges multiesport i de trail, els usuaris són en la seva gran majoria homes.