Què fas malament quan t’esforces però no aconsegueixes un cos atlètic?

 

Revisa la dieta i el teu descans: Molts aliments afecten negativament els nivells hormonals i això pot culminar en un emmagatzematge de greix inesperat. No t’equivocaràs mai si a la teva dieta no hi falten grans quantitats de verdures, carn, peix magre i aigua, i recorda que menjar poc pot ser molt contraproduent! Una dieta relativament correcta pot ser descompensada per una mala alimentació els caps de setmana o un alt consum d’alcohol. Quan no dorms el necessari la teva sensibilitat a la insulina decreix i el cortisol augmenta, has de tenir en compte que hauries de dormir sempre unes 7-8 bones hores de son.

Treballa la força: ho has de fer sí o sí, encara que sigui de manera complementària. Tenir major musculatura en el teu cos ajudarà a incrementar la ràtio metabòlica i millorar la crema de greix, si no fas entrenaments amb pesos, ja tardes i recorda que han de ser d’alta intensitat! No compten les manuelles de 3 i 5 kg. Els grans moviments compostos i multiarticulars són la teva millor opció quan es tracta de perdre greix i mantenir la musculatura, la clau està en els moviments grans i complexos, afegeix a les teves rutines pesos morts, squats, pressió de pit, dominades i, sobretot, moviments olímpics.

Revisa els teus entrenaments: Entrenar amb càrregues altes requereix el descans adequat per poder emprendre la següent sèrie amb la força necessària, però per a sèries de 10 repeticions tracta de no descansar més d’un minut i mig si pots. D’aquesta manera mantindràs el teu cor a un alt rendiment i t’asseguraràs estar entrenant dins dels nivells de fatiga adequats per al teu objectiu. En els teus entrenaments sempre prioritza disminuir la velocitat a les aturades, és important que treballis la resistència i només ho faràs quan no necessitis parar cada dos per tres. Seria important que entrenessis més vegades a la setmana i reduïssis la duració dels entrenaments.