Com optimitzar el rendiment del nostre cos quan sortim a córrer

 

El cansament físic i psicològic sempre seran durs rivals a batre quan sortim a córrer, i en molts casos poden privar-nos d’una correcta evolució. A continuació t’oferim 8 consells que de ben segur t’ajudaran a optimitzar el teu cos per a poder córrer sense cansar-te.

 

1. Escurçar la teva gambada
Fes més passos per minut (180, el nombre ideal), així conservaràs l’energia que es gastaria intentat cobrir més terreny amb cada pas.

 

2. Relaxa els braços
No tensis les espatlles i dobleguis massa els colzes, els braços han de tenir una flexió a l’altura del colze fins a formar un angle el més proper als 90 graus.

 

3. Cap amunt
Mantenir la vista fixa en un objectiu frontal i no cap als costats pot fer que la distància a recórrer faci la sensació que és més curta i fàcil. No abaixis el cap, l’has de mantenir arguït.

 

4. Consumeix carbohidrats durant el trajecte
Els carbohidrats són petites unitats de sucres que entren al torrent sanguini. La glucosa que no s’usa immediatament és emmagatzemada en el fetge i en els músculs esquelètics en forma de glucogen. Les reserves de sucre són essencials, ja que el cos depèn de la glucosa per produir energia.

 

5. No oblidis calçar adequadament
Les sabatilles són l’eina essencial del running, han de ser còmodes, amb diversos quilòmetres d’ús perquè estiguin emmotllades al peu a l’hora de realitzar llargs trajectes.

 

6. Vestir-se amb roba còmoda
La vestimenta ha de ser còmoda i d’acord amb la temperatura ambient i època de l’any en què es realitzi l’activitat, a més de la superfície. Utilitza peces esportives i lleugeres.

 

7. Hidrata’t
La hidratació abans, durant i després de l’activitat física és fonamental per evitar els efectes nocius de la deshidratació en l’organisme: set, incoordinació de moviment, marejos, entre els de menor gravetat. Normalment se suggereix consumir aigua fins vint minuts abans d’iniciar la carrera. Després, cada vint minuts d’activitat contínua ingerir alguns glops i finalment passats els 40 a 60 minuts d’activitat acompanyar la hidratació amb begudes esportives per reposar sals, hidrats de carboni i minerals que es van perdent durant l’exercici.

 

8. Motiva’t
La gran majoria de corredors aconsegueixen superar la fatiga psicològica usant la seva ment, o escoltant música. Prepara’t una adequada selecció musical rítmica i a poder ser electrònica per a treure el màxim rendiment del teu cos sense preocupar-te per la teva ment.