Guia bàsica per a comprar calçat, roba i accessoris per a la pràctica de running

 

Quan decidim per primer cop sortir a córrer, en la gran majoria d’ocasions, usem els complements que tenim a casa. Si l’experiència ens resulta el suficientment bona tornem a repetir aquesta activitat cada cop de forma més freqüent, fins que un dia ens preguntem, estic fent servir la roba i equipament adequat?

En aquesta guia bàsica per a comprar calçat, roba i accessoris de running us intentarem detallar la llista d'”imprescindibles” per a que pugueu sortir a córrer en les millors condicions per al vostre cos:

 

Samarretes tècniques

Aquestes acostumen a ser de polièster, pesen poc i són molt més transpirables que les samarretes de cotó. Per tant, són més còmodes i no retenen tant la nostra suor, facilitant la transpiració. Tot i així existeixen teixits derivats que també faran la mateixa funció que busquem, pel que hem de trobar el que més s’adapti a les nostres necessitats estètiques, físiques, econòmiques i sobretot que ens sigui còmode de vestir. Eviteu samarretes que puguin crear ferides als vostres mugrons, durant l’estiu la fricció i la suor poden provocar petites lesions en aquesta part del vostre cos, el running no ha de ser una tortura!

Malles (opcionals)

L’ús de malles és quelcom 100% lligat a la vostra decisió personal, i estètica. Són molt més còmodes que uns pantalons, a més d’evitar la fricció, i en el fons del que es tracta és de sentir-te còmode durant l’exercici físic. Però si opteu pels pantalons curts tampoc hi sortireu perdent molt.

Sabatilles adequades al vostre peu

El més recomanable és que aneu a una botiga especialitzada i us facin l’estudi adequat per esbrinar si sou neutres, pronadors o supinadors. Però si voleu realitzar la selecció per vosaltres mateixos us recomanem que llegiu el nostre article on expliquem aquest tema adequadament.

El següent pas és tenir clar sobre quin terreny teniu pensat córrer habitualment, ja que la sola de la sabata haurà de variar depenent de la modalitat que escolliu. Per exemple si voleu córrer per muntanya haureu de trobar un model adequat per al trail running.

També cal tenir en compte que la gran majoria de sabatilles cares de running sí asseguren una millor experiència, evitant lesions i ajudant-vos a córrer més i millor.

Mitjons i mitges compressives

Posats a escollir millor utilitzar mitjons tècnics específics per a practicar running. Que no siguin molt gruixuts, que es subjectin al peu el mínim possible, i sobretot que us protegeixin de possibles llagues provocades pel calçat rascant la vostra pell en repetides ocasions. Per a l’ús de mitges compressives us recomanem que primer llegiu aquest article.

Roba interior (dona)

El sostenidor ideal per a sortir a córrer serà aquell que sigui esportiu, transpirable i quedi adequadament subjectat sense provocar cap tipus de lesió per fricció. A l’igual que el calçat, aquest és un complement en el que és recomanable invertir més diners.

Accessoris varis

En la majoria de botigues us intentaran equipar com si anéssiu de viatge a Mart, pel que abans d’anar a comprar els vostres complements i roba cal que tingueu clar el que heu de comprar si no voleu gastar més del necessari. Per sortir a córrer no cal semblar tret d’algun anunci de marques comercials dedicades a la roba esportiva. Ni tampoc és necessari pentinar-se o maquillar-se per a lluir espectacular.L’important és escollir el mínim necessari per a practicar running de la forma més còmode i agradable possible.

Entre els nostres imprescindibles per a practicar running destaquem els auriculars per a escoltar música (sobretot si sortiu sols a córrer). Eviteu de totes les maneres auriculars que us caiguin o produeixin dolor a les orelles degut a la subjecció. Els millors són els que porten la subjecció addicional que encaixa a l’orella. La música pot arribar a potenciar en més d’un 30% el vostre rendiment.

Els pulsòmetres també serien d’ús imprescindible ja que cal portar un control de les nostres pulsacions, ja sigui per a cremar més calories o controlar que el nostre cor no pateixi més del recomanat.

I finalment també hi afegiríem el mòbil, ja no només per escoltar música o fer-lo servir de GPS mitjançant apps, sinó per seguretat en cas de lesió o demés problemes. El podeu portar a la butxaca del pantaló, a la motxilla o amb algun braçalet que el subjecti adequadament.