És millor córrer sol o acompanyat?

 

Prefereixes sortir a córrer sol o acompanyat? Segurament el més determinant en l’elecció serà la diferència en el nivell de forma de la persona que t’ha d’acompanyar. T’ajudem a decidir si et val més la pena sortir a córrer sol o acompanyat en el següent article:

 

Avantatges de córrer sol

Llibertat absoluta: tu decideixes els horaris als quals pots entrenar sense dependre dels altres. Ets lliure per córrer quan vulguis.

Ritme: Quan surts a córrer només estableixes el teu propi ritme de carrera, la intensitat de l’entrenament i quan parar. No depens de l’estat de forma dels altres.

Recorregut: És més fàcil triar el trajecte, el terreny i el tipus de modalitat de running que més et convingui.

Reflexió: Quan practiques running sense ser acompanyat pots prendre el teu temps per reflexionar, desconnectar o escoltar música. Molts corredors utilitzen els seus entrenaments per reflexionar i descansar mentalment.

Recuperació: Si estàs reprenent els teus entrenaments després d’una lesió, el més aconsellable és sortir a córrer sol i centrar-te en les teves necessitats.

Conèixer millor el teu cos: Corrent no només aprens a descobrir-te millor, sinó també a identificar les teves limitacions tant físiques com mentals.

 

Avantatges de córrer acompanyats

Ajuda: Si sorgeix qualsevol problema, pots comptar amb l’ajuda d’altres runners. Lesions, falta d’hidratació o marejos són alguns dels contratemps més comuns que pots patir durant un entrenament.

Competència: Córrer en companyia treu el millor d’un mateix, ajuda a allargar les carreres i a no rendir-se.

Motivació: Córrer en grup motiva. És més fàcil treure’t la mandra de sobre i sortir a córrer quan altres t’estan esperant.

Experiència: Conèixer l’experiència d’altres corredors t’enriqueix i t’ajuda a progressar més ràpidament. Quan es tracta de millorar, els consells dels teus companys són sempre benvinguts.

Vida social: Com deia Aristòtil, l’ésser humà és social per naturalesa. Relacionar-te amb els altres millorarà la teva qualitat de vida.

 

Com veieu, córrer sol o acompanyat dependrà de cada un, ja que són dues modalitats igualment vàlides. Cada modalitat té els seus pros i contres. Escollir una o l’altra dependrà de les necessitats i les metes de cada runner. Nosaltres us aconsellem que alternalterneu les dues modalitats per a poder gaudir al màxim del vostre esport favorit. No oblidis que també és molt important escollir un bon equipament runner per als teus entrenaments.