Els 6 errors més comuns del runner novell

 

Córrer és un dels esports més gratificants, especialment per al que fa a la nostra forma física i aspecte, a més de ser un dels més econòmics i que podem practicar sols o en grup. Però també és un esport que podem practicar sense cap mena de monitor o supervisor, i amb el que els runners novells poden acabar fent-se mal si no prenen les mesures adients.

A continuació et presentem 7 petits errors que tot corredor novell ha de tenir en compte perquè són molt fàcils de cometre, i poden malmetre el nostre estat físic i anímic.

 

1. Ser poc constant

Alternar fases d’eufòria per entrenar molt forçant el nostre cos, i d’altres de total repòs en què es pateixen molèsties físiques o cansament mental pot acabar per destruir la nostra forma física. Quedar-se amb ganes de més a cada entrenament, pot ajudar a reduir lesions i afavorir la continuïtat en el nostre rendiment al llarg de l’any.

 

2. Obviar reconeixements mèdics

No per córrer molt tindrem millor salut, i si us plau no confondre aquesta teoria amb què no necessiten revisions mèdiques periòdiques. Obligar-nos a fer una prova d’esforç cada 3-4 anys és imprescindible per assegurar-nos del fet que el nostre cos està bé.

 

3. No treballar la força

Córrer sense cap mena de control i sense aturador, en comptes de tenir un treball complementari de força en les seves diferents variants, és un error. Començar pujant costes i escales, després introduir un treball amb gomes i tot seguit rutines senzilles de força amb un parell de manuelles almenys un dia a la setmana és el camí adequat per a fer-nos més forts.

 

4. Portar un equipament inadequat

Escull bé les teves sabatilles i la teva vestimenta. No sempre anar a la moda és el més adequat. Premia l’eficiència i compra un bon equipament per als teus entrenaments. Si està dins de les teves possibilitats, inverteix en material de qualitat per evitar incomoditats i males experiències.

 

5. No estirar

Tots sabem l’important que és estirar els músculs després de cada entrenament, però, entre que un dia tens pressa i l’altre et quedes xerrant amb un amic, a la fi les nostres intencions acaben en un no res. Empra 10 minuts del teu temps per evitar lesions inesperades. Només cal estirar quàdriceps, isquiotibials (clau perquè s’escurcen amb la carrera), bessons i piramidal (aquest petit múscul a la zona gluti que tanta guerra dóna als corredors).

 

6. Sigues regular i compromès

Entrenar 4-5 vegades a la setmana és més que suficient per explotar les seves condicions físiques i mentals. El repòs és una part vital de la nostra preparació.