Documentals de running Vol.7: “Running for Good″

 

El documental d’Amazon, “Running for Good” sobre la ultramaratoniana Fiona Oakes en la Marató Des, ens mostra una de les competicions més extremes de la planeta. La corredora britànica s’enfronta a 250 km durant sis dies pel desert del Marroc en què a més els corredors han de ser autosuficients.

Potser el nom de Fiona Oakes no us soni molt, però aquesta corredora britànica és una autèntica esportista d’elit però no és gens normal. I no ho dic jo, sinó els rècords mundials en marató que porta a l’esquena en categoria femenina: el temps afegit més ràpid en completar una marató en cada continent i al Pol Nord, simultàniament la dona més ràpida en la marató de l’Antàrtida i el temps més ràpid en completar una marató en cada continent i al Pol Nord.

Ara, s’ha convertit en la protagonista del nou documental d’Amazon Prime Video, “Running for Good” en què comparteix la seva història com ultramaratoniana i el seu dia a dia abans d’enfrontar-se per primera vegada a una de les proves més dures de la planeta: la Marató des Sables, a l’Àfrica.

Oakes no es considera una corredora, fins i tot confessa que sap molt poc sobre córrer i que l’únic que li importa són les marques que aconsegueix. I és que aquesta dona de 44 anys va descobrir el running quan va crear al santuari d’animals on alberga més de 400 animals rescatats. Allí va ser on per primera vegada es va posar les sabatilles de running i es va arrancar a córrer per carreteres i senders on aconsegueix fer més de 160 quilòmetres a la setmana. Sense pensar-ho, poc temps després, ja tenia un bitllet d’avió per a la marató del Pol Nord de 2013 on va aconseguir ser la primera dona a travessar la línia de meta.