Diumenge arriba la IV Marxa Popular de Fornells de la Selva

Aquest diumenge 31 de maig per fi tindrà lloc la IV Marxa Popular de Fornells de la Selva a Girona, i aprofitem aquesta espera per parlar amb Carles Gras, fundador de la secció de running Born2run Fornells de l'AEF i membre de la organització de la cursa, per conèixer de primera mà que serà el que es trobaran les corredores i corredors en aquest bell paratge del gironès.

Quina és l’essència que fa especial la Marxa Popular de Fornells de la Selva?
És una cursa popular en la que el 90% del recorregut és terra i corriols, però sense dificultat tècnica ni massa desnivell acumulat, de fet només hi ha 77 metres de desnivell, fet que la fa assequible a tothom que vulgui fer 10km i no tingui encara una gran forma física. Es pot fer caminant o corrent, i per als amants del running més experts, és una cursa de terra perfecta per gaudir de pujades i baixades suaus, poder fer una bona marca i gaudir de racons del poble realment molt bonics.
 

marxa-fornells-selva-2
 

Ens podries detallar els diferents trams del recorregut i els seus encants?
De seguida que sortim deixem l'asfalt del poble, i la primera part de la Marxa de Fornells de la Selva transcorre per camins de terra amples i molts planers, sense cap dificultat tècnica, travessarem dos rierols del poble i diversos camps de pomers molts bonics. Un cop passat l’avituallament (al km4,5) la gent que fa el recorregut curt tombarà cap a l'esquerra de tornada al poble per la carretera, i qui fa el recorregut llarg tombarà cap a la dreta. Es fa un petit enllaç d'asfalt d'uns 300 metres i després de seguida comença la part nova del traçat d'aquest any. S'han substituït 3 km de camí de terra per 3km de corriols nous per dins del bosc. Son corriols estrets, en ziga-zaga, amb pujades i baixades constants, amb paisatges canviants, ombrívol, molt divertit i que recomano gaudir, es un traçat fàcil i molt poc tècnic. Un cop deixat el bosc, fem un segon tram d'enllaç d'asfalt de 300 metres més, i ja afrontem la baixada forta final cap a Fornells per camins de terra més estrets, sense arribar a ser corriols, un tram ja existent en edicions anteriors a on poder augmentar el ritme, i quedaran poc més de 2 km de descens fins al final.
 

marxa-fornells-selva-1
 

Aquest any incorporeu la primera mini cursa infantil per a nens de 7 a 12 anys. Ens podríeu explicar més sobre aquesta fantàstica iniciativa?
Volem transmetre a tots els nens i nenes de Fornells i rodalies la nostra passió per l'esport, per la salut, i quina millor manera de fer-ho que compartint amb ells un recorregut de terra molt fàcil que voreja el riu Onyar i enmig de la zona esportiva del poble. No volem que sigui cap competició, amb premis ni guanyadors, sinó que volem que aprenguin a seguir un recorregut, a conviure amb els nervis de la sortida, a respectar la resta de corredors, i sobretot assaborir la sensació de creuar la línia d'arribada i ser aplaudit per la gent. Estem segurs que serà un gran dia per ells.

Com es viu des de l'organització aquests últims dies previs al dia de la cursa?
Amb nervis, estem revisant recorreguts, materials, regals, inscripcions . . . us demanem que no aneu a darrera hora que hem de fer previsions d'entrepans i dorsals! 🙂
 

El lloc de sortida i arribada serà el Pavelló El Molí de Fornells. A les 9:00 s’iniciarà la sortida per adults majors de 12 anys, mentre que a les 10:30 ho farà la cursa per a menors de 12 anys. Per a més informació o inscripcions anticipades, tot i que teniu temps d’apuntar-vos el mateix dia de la cursa de 7:30 a 8:45 del matí, podeu visitar les següents planes web:

www.curses.cat

www.born2runfornells.wordpress.com

www.agrupacioesportivafornells.blogspot.com.es

https://cursescatalunya.cat/event/iv-marxa-popular-fornells-de-la-selva-10km/

El preu de les inscripcions oscil·la entre els 8 i 12€, segons la data d’inscripció (els nens fins a 12 anys paguen 1€ menys).
 

marxa-fornells-selva-3