La II Cursa Mercabarna arriba als 2.000 participants

El passat diumenge 2 d'octubre Mercabarna va obrir les seves portes de forma insólita en festiu per celebrar la segona edició de la Cursa Mercabarna, organitzada per Zona Vip Events, en la qual es va aconseguir aconseguir la quantitat de 3.000 € amb finalitat solidaria. La fita es va aconseguir gràcies a les donacions voluntàries realitzades en la mateixa inscripció i dels fons obtinguts pels participants en l'esmorzar popular que es va organitzar després de les proves.

La xifra aconseguida és el resultat de l'esmorzar popular celebrat després de la cursa i de les donacions voluntàries dels inscrits

La xifra obtinguda es destinarà a la campanya de Creu RojaDonem-li la volta al plat” d'Aliança Humanitària per garantir una alimentació infantil saludable i equilibrada. El leitmotiv del seu caràcter solidari va transformar la cita esportiva en una autèntica festa en forma de gran sardinada i botifarrada familiar. Mercabarna va voler aportar  el seu gran de sorra en aquesta gran iniciativa, de la mateixa manera que ho fa amb el motor diari de la seva activitat, garantint l'aprovisionament d'aliments frescos.

4.000 persones ocupen la ciutat alimentària
En aquest context tan singular es van reunir 2.000 corredors –el doble de la participació de l'any anterior- , a més d'altres 2.000 persones més, entre amics i familiars que es van animar a visitar aquesta gran ciutat alimentària a la seva festa de l'esport i l'alimentació saludable. Actualment, Mercabarna és visitada cada dia per 23.000 professionals al llarg de les seves 90 hectàrees, on es concentren els mercats majoristes de Barcelona, l'Escorxador i 700 empreses que treballen per garantir l'aprovisionament d'aliments frescos dels ciutadans de Catalunya.

Un toc de color
El recorregut el van formar dos circuits de 5k i 10 k, que travessaven els mercats de fruita, hortalisses i peix. Les parades van donar el toc de color d'aquest gran mercat central que molts veïns veien per primera vegada i que representa el principal centre de productes fresos d'Europa.

Podi de campions
Els primers classificats de la cursa de 10 km van ser, en categoria masculina, Juan Manuel Álvarez amb 33:25, seguit de Xavier Tomasa amb 33:34 i finalment, Blai Hermoso amb 34:58. En categoria femenina Eva Pupim es va portar la victòria amb 41:42, gairebé un minut després apareixia Núria Hospital amb 42:33, i en tercer lloc Adriana Daza amb un temps de 43:04. En el circuit curt de 5 k, els primers arribats a meta van ser Benito Ojeda amb 16:08, seguit de Mario Juan Suárez amb un temps de 16:38 i Carlos Jiménez que va arribar a meta en 16:55. Les féminas guanyadores, amb una diferència de temps considerable entre si van ser, en primer lloc, Miriam Ortiz amb 17:53, seguida per Yolanda Riera amb 19:57 i Patricia Fernández amb 20:20.
 

preparados-para-la-salida
Activitats complementàries per a tots
Les instal·lacions del recinte, que representen un eix fonamental per al sector agroalimentari català, també es van omplir d'una àmplia oferta amb 30 activitats: Circuits d'atletisme a càrrec de la Agrupació Atlètica de Catalunya, tallers d'alimentació saludable impartits per la Creu Roja, tallers infantils i castells infables.

Quilos de fruites, hortalisses i carn
I com a record, una borsa d'obsequis cortesia de la casa per als corredors plenes de productes frescos i de qualitat d'empreses de Mercabarna, com fruites, hortalisses i carn, en total, es van lliurar 15.000 kg.

————————-
Alèxia Petriz
Premsa Zona Vip Events
Tel. 637 161 443
comunicacio@zonavipevents.com