Consells etapa post coronavirus per a runners

 

Mentre ens anem adaptant a la nova normalitat, i molts runners ja comencem a córrer altre cop, més o menys amb total llibertat, és moment de repassar les directrius més importants que hem de seguir per a tal de no caure lesionats.

Pren-t’ho en calma
No pretenguis ser el d’abans, no vulguis forçar el teu cos a un ritme de treball al qual no ha estat acostumat aquests últims mesos. La paciència ara mateix és la teva millor amiga.

Sessions curtes i més lentes
Intenta fer sessions molt més curtes i a un ritme molt més lent, i a poc a poc vés augmentant la freqüència. L’important és recuperar la forma com més aviat millor, però en condicions adequades.

Entrena, però també descansa
No cal sortir a córrer cada dia, si controlem la nostra dieta i fem exercici de forma raonable notarem els canvis molt aviat. És recomanable descansar com a mínim 2 dies.

El treball complementari
Córrer és una feina de cardio, i es poden aprofitar les jornades de descans per enfortir el tren inferior mitjançant treball complementari. Això ajuda a prevenir lesions i permet suportar la càrrega d’entrenaments de manera més eficaç. També és bo tonificar la zona abdòmen-lumbar per mantenir una postura correcta en carrera i evitar molèsties com les lumbàlgies. Cal no descuidar el treball de braços, que participen en l’impuls de la cursa.

Escalfar més, estirar més
Abans de començar a córrer es necessita donar mobilitat articular i fer entrenaments actius. En acabar seria recomanable prendre 10 minuts per a la tornada a la calma, suposant que abans només dedicàvem 5.