Butllofes als peus, com curar-les i evitar-les

 

Les butllofes als peus ara a l’estiu són un dels problemes més freqüents al que ens enfrontem ja siguem corredors o no i avui us explicarem com curar-les i com evadir-les. Primer de tot cal saber que tan sols són petites bossetes de l’epidermis farcides de líquid transparent semblant a l’aigua, encara que a vegades també es presenten vermelloses perquè contenen una mica de sang, tot i el dolor que puguin produir o el mal aspecte que puguin tenir no són un problema greu. Normalment apareixen com a conseqüència del frec que pateixen els peus amb els mitjons o per una pressió inadequada de les sabatilles, realitzar entrenaments intensius o córrer per superfícies canviants on els peus han d’estar contínuament adaptant-se al terreny també poden afavorir la seva presència.

Per curar les butllofes podem utilitzar dues tècniques molt senzilles:

– La primera i més lenta consisteix a tapar-les amb un apòsit i esperar amb el temps a què es vagi buidant el líquid i s’assequin.

– La segona i més efectiva és punxar la bombolla amb una petita agulla esterilitzada, buidar el líquid que hi hagi i posteriorment posar un antisèptic, d’aquesta manera s’assecarà molt més ràpid.

Ara bé, un cop curades com podem prevenir-les?

Utilitzar unes sabatilles adequades que tinguin una bona transpiració.

Portar mitjons especials de running amb reforços davanters i al taló.

Untar-nos cremes per a peus o usar vaselina entre els dits, així evitarem friccions entre ells.

Utilitzar tinta d’Binjui per endurir la pell dels dits. Ho podreu comprar en botigues especialitzades.