Els múltiples beneficis de practicar running

 

De tots és ben sabut que el running és un dels esports més complets pel que fa a beneficis físics i mentals, però realment quins avantatges concrets té? A continuació un oferim un recull dels 6 principals avantatges d’un dels esports mundials més populars i que us ajudaran a mantenir la motivació, allargant el vostre estat de benestar. El running és l’esport perfecte: econòmic, senzill, els progressos es noten ràpidament, el límit el marca cadascú i no és necessari posseir qualitats innates com passa en altres esports.

–  Beneficis mentals. Corrent es lliuren endorfines, el que popularment es coneix com la substància del benestar, pel que aquest exercici pot ajudar a superar algunes afeccions mentals com l’estrès, l’ansietat, l’insomni o la depressió. El fet de marcar-se objectius ajuda a centrar-se en un repte aportant motivació. Òbviament no estem parlant del fet que el running solucionarà tots aquests problemes, però us ajudarà a suportar-los dins la vostra rutina diària.

–  Pes saludable. A priori un dels motius principals d’un altíssim % de runners per sortir a córrer és el del repte de perdre pes. Si mai has fet exercici i vols començar a córrer per perdre pes, caldrà que comencis amb calma. Cal tenir present que les teves articulacions pateixen més del que és habitual en una persona més prima, pel que cal anar amb compte per no patir lesions. Caldrà que adaptis el teu cos progressivament abans de poder completar un entrenament complet, serà recomanable pujar escales en lloc d’agafar l’ascensor i començar a menjar molt habitualment fruita, verdura, hidrats de carboni integrals i proteïna. A mesura que el teu pes es vagi regulant podràs augmentar distància i velocitat.

–  Capacitat cardíaca. El cor és un dels músculs que més nota el pas del temps, és per això que l’edat augmenta el risc de patir certes malalties cardíaques o infarts, també conegudes com a malalties cardiovasculars. La pràctica del running fa que els músculs del cor treballin, es reforcin i facin disminuir les probabilitats de patir problemes futurs. El fet d’augmentar i baixar el ritme cardíac també ajuda al fet que les artèries s’expandeixin i es contraguin per deixar passar la sang, pel que la circulació es veu molt millorada i conseqüentment evita coàguls que puguin provocar infarts.

–   Salut i evitar malalties. Enforteix el sistema immune, pel que l’augment de glòbuls blancs ajudarà a prevenir refredats i contribuirà a prevenir altres malalties més greus, de la mateixa manera si caus malalt, posteriorment et recuperaràs més de pressa.

–   Capacitat pulmonar. Córrer implica fer treballar molt durament els pulmons, pel que l’esforç augmenta considerablement la seva capacitat, ja que es veuen enfortits, això us evitarà problemes respiratoris en un futur. Cal tenir molt en compte, si acabes de deixar de fumar, que el running et pot ajudar a reparar progressivament els danys que has causat en els teus pulmons.

–   Densitat dels ossos. Ajuda a incrementar la densitat dels teus ossos, fet que t’ajudarà a evitar l’aparició d’osteoporosis i reduiràs la possibilitat de patir fractures per estrès. El calci (llet), també contribuirà a reforçar aquest fet.