Els beneficis del ioga en les persones que corren

 

La majoria de corredors saben bé que haurien d’incloure en les seves rutines el treball de força i els estiraments, però no tots ho acaben aplicat. El que pocs saben és que una opció per introduir aquests dos termes en l’equació i ser més veloços, flexibles, resistents, a més de menys propensos a patir lesions, és combinar els nostres entrenaments amb exercicis de ioga, que ens ajudaran a millorar la flexibilitat del maluc i de l’isquiotibial.

Córrer ajuda a muscular molt més les cames que el tren superior, de manera que convé buscar un exercici que tonifiqui el tronc i els braços, i el ioga pot ser el nostre millor aliat. Obtenir una bona elasticitat ens farà forts i flexibles si triem els moviments adequats i el moment correcte.

El ioga proporciona eines per desenvolupar la fortalesa mental i l’autocontrol. També enforteix la musculatura mitjançant exercicis isomètrics, en els quals es manté una posició durant un temps prolongat, i isotònics, un terme que es refereix als moviments dinàmics. A més, pot ajudar a adoptar un patró de respiració més eficient, la qual cosa implica augmentar la resistència i la capacitat per cobrir majors distàncies acusant menys el cansament. Córrer no només és moure les cames.