Andrea Harrison, la corredora olímpica de 85 anys que guanya medalles

 

Andrea Harrison és un exemple de vida, una atleta de 85 anys que ha aconseguit guanyar els 800m llisos amb un temps de 6:00.24 i la plata als 5K després d’acabar la prova en poc més de 43 minuts en l’última edició dels Jocs Olímpics d’Or de Geòrgia aquest passat mes de setembre.

La raó que empeny a Harrison a seguir corrent és la motivació que transmet a la resta de persones. “La gent sovint em diu que s’inspiren després de veure la meva carrera, i se senten motivats per a mantenir-se actius”, diu Harrison. “Sento que aquest és el meu treball i el meu propòsit ara, fer que la gent es mogui, sense importar l’edat”.

Però Harrison no només transmet el seu missatge corrent a la pista d’atletisme, sinó que també realitza presentacions en centres comunitaris i escoles sota el nom de “Moviment sobre la commoció”, on difon la idea que l’esport elimina totes aquestes petites preocupacions i molèsties de la vida quotidiana.

Aquesta dona exemplar curiosament va començar en el món del running quan tenia 50 anys, i perquè un dels seus fills, llavors un estudiant de secundària, volia estar en un equip d’atletisme però no n’hi havia cap, de manera que van haver de començar a sortir a córrer junts pels voltants de l’escola.

De fet, Harrison va trigar un any a poder completar un quilòmetre sense haver de detenir-se. “Quan vaig fer el meu primer quilòmetre, vaig sentir que havia guanyat els Jocs Olímpics”, va confessar ella amb un somriure. “Això em va fer voler seguir endavant”.

Actualment recorre 17 quilòmetres a la setmana, i amb ajuda d’un dels seus fills, que és entrenador d’atletisme, segueix un entrenament per assolir aquestes grans marques en la categoria de la seva edat. Però un altre dels secrets del seu èxit és l’entrenament regular de força que Harrison fa dues o tres vegades per setmana en un gimnàs afiliat a un hospital local, que se centra en la salut física de les persones grans que s’especialitzen en exercicis terapèutics.