6 aliments saludables que creies que no ho eren

 

La nutrició de vegades pot arribar a ser una ciència molt confusa, els aliments que ens diuen que són bons un dia entren a la llista negra al següent. I al final podria ser que estiguéssim evitant-ne alguns que haurien de formar part de la nostra dieta.

Els següents aliments solen quedar fora de les llistes de la compra dels corredors, però és hora de començar a incloure’ls a la cistella.

 

Patates blanques

Les patates blanques es consideren sovint com les cosines menys saludables de les patates dolces, però en realitat contenen el doble de potassi i són una gran font de carbohidrats, cosa que les converteix en una excel·lent font de nutrició per a després de córrer.

 

Crispetes

Les crispetes de blat de moro són un gran refrigeri ric en carbohidrats per als corredors. Mentre que les crispetes de la sala de cinema haurien de deixar-se per a una ocasió especial, preparar-les a casa amb els teus propis ingredients és un gran piscolabis saludable per als corredors.

 

Sal

És important reposar els electròlits (sodi i potassi) que es perden amb la suor. Els corredors suen molt quan corren, fins i tot a l’hivern, cosa que significa que emplenar els seus nivells de sodi és una part rellevant de la recuperació adequada. Encara que cal tenir en compte la quantitat de sodi que contenen alguns aliments processats, els corredors no han de témer el saler.

 

Carn vermella

La carn vermella ha tingut mala fama en els darrers anys, i molta gent creia que menjar-la augmentava el risc de patir diversos problemes de salut, inclòs el càncer. Estudis recents han desmuntat aquest mite, i les investigacions han demostrat que, sempre que es consumeixi amb moderació (menys de 70 g al dia), no suposa cap risc per a la salut. Per als corredors, la carn vermella és una excel·lent font de ferro, que és crucial per al rendiment de la carrera perquè juga un paper important en la transmissió d’oxigen a la sang. Molts corredors lluiten contra la manca de ferro, de manera que els omnívors no han de tenir por de menjar un petit filet de tant en tant.


 

Làctis sencers

Durant molts anys, es va pensar que els lactis sencers tenien massa greix per ser saludables i tothom es va passar a la llet desnatada i als productes sense greix. Un estudi del 2015 va desmuntar aquest mite i va descobrir que les varietats baixes o sense greix no eren més saludables, i que les persones que consumien lactis amb alt contingut de greix no tenien més risc de patir problemes de salut. Per descomptat, probablement no t’hauries de menjar una tassa de iogurt integral abans de córrer, però quan es consumeixen amb moderació, els lactis sencers poden ser molt més saciants i ajudar els corredors a cobrir les seves necessitats calòriques diàries.

 

Arròs blanc i pasta

Sovint ens anima a optar per les varietats integrals quan comprem productes com l’arròs i la pasta, però per als corredors, aquesta no és sempre la millor opció. Els corredors necessiten consumir molts hidrats de carboni per alimentar la seva activitat; no obstant això, consumir exclusivament varietats integrals pot suposar de vegades ingerir massa fibra, cosa que podria provocar problemes d’estómac durant les seves carreres. Això és especialment cert en el cas dels corredors que es carreguen de carbohidrats els dies previs a una cursa, quan ingereixen una quantitat de carbohidrats encara més gran que l’habitual. Continua sent important que els corredors consumeixin productes integrals, però si tens problemes de gasos, inflor i altres formes de malestar gastrointestinal quan corres (o en qualsevol altre moment), és possible que estiguis consumint massa fibra. Intenta substituir alguns dels teus productes integrals per la varietat blanca per alleujar els teus problemes estomacals.