Quan un pacient acudeix a una consulta de nutrició per canviar els seus hàbits, un dels principals obstacles és la falta de temps o la mala organització, que pot acabar fent que recorrem al menjar ràpid o a menjar precuinat poc saludable. Com podem evitar això? Amb planificació. L’ideal seria planificar amb antelació el menú de la setmana i en funció d’aquest menú realitzar la compra setmanal.
Però com sabem que no sempre és possible fer això, us deixarem un llistat d’aliments sans per tenir sempre al rebost / nevera. Són opcions que ens vindran molt bé quan sorgeixin imprevistos i no puguem planificar el nostre menjar amb antelació. No estem dient que siguin opcions per a cada dia, ja que sempre serà millor fer el teu propi hummus a casa o comprar peix fresc a les conserves, però sí que són recursos que poden resultar útils en moments puntuals.
Llista de la compra per a menjars d’improvisació:
- Conserves de peix / marisc:
Tonyina, ventresca, melva, escopinyes, musclos, sardines, anxoves, … - Llegums ja cuites en pot:
Cigrons, llenties, mongetes blanques, mongetes, pèsols, … - Derivats de llegums:
Hummus, soja texturitzada, tofu, … - Verdures / hortalisses en conserva:
Carxofes, espàrrecs blancs, pebrots rostits, mongetes verdes, bledes, margallons, pastanagues, … - Verdures / hortalisses congelades:
Pastanaga, bròquil, coliflor, espinacs, bledes, minestra, bolets, alls, mongetes verdes, … - Peix congelat:
Lluç, salmó, emperador, llenguados, bacallà, daurada, … - Gotets precuits que es preparen en 1 minut al micro:
Arròs, quinoa, … - Bosses de verdures per preparar al vapor al microones:
Bròquil, coliflor, minestres, … - Tomàquet natural triturat, sofregit de tomàquet i ceba sense sucre afegit
- Bosses de fulles crues ja rentades:
Espinacs, canonges, ruca, enciam, … - Ous del 0 o de l’1
- Fruits secs crus o torrats sense sal
- Oli d’oliva verge extra
Article cedit per www.menjasa.es