Els aliments imprescindibles que has de tenir al teu rebost

 

Quan un pacient acudeix a una consulta de nutrició per canviar els seus hàbits, un dels principals obstacles és la falta de temps o la mala organització, que pot acabar fent que recorrem al menjar ràpid o a menjar precuinat poc saludable. Com podem evitar això? Amb planificació. L’ideal seria planificar amb antelació el menú de la setmana i en funció d’aquest menú realitzar la compra setmanal.

Però com sabem que no sempre és possible fer això, us deixarem un llistat d’aliments sans per tenir sempre al rebost / nevera. Són opcions que ens vindran molt bé quan sorgeixin imprevistos i no puguem planificar el nostre menjar amb antelació. No estem dient que siguin opcions per a cada dia, ja que sempre serà millor fer el teu propi hummus a casa o comprar peix fresc a les conserves, però sí que són recursos que poden resultar útils en moments puntuals.

Llista de la compra per a menjars d’improvisació:

  • Conserves de peix / marisc:
    Tonyina, ventresca, melva, escopinyes, musclos, sardines, anxoves, …
  • Llegums ja cuites en pot:
    Cigrons, llenties, mongetes blanques, mongetes, pèsols, …
  • Derivats de llegums:
    Hummus, soja texturitzada, tofu, …
  • Verdures / hortalisses en conserva:
    Carxofes, espàrrecs blancs, pebrots rostits, mongetes verdes, bledes, margallons, pastanagues, …
  • Verdures / hortalisses congelades:
    Pastanaga, bròquil, coliflor, espinacs, bledes, minestra, bolets, alls, mongetes verdes, …
  • Peix congelat:
    Lluç, salmó, emperador, llenguados, bacallà, daurada, …
  • Gotets precuits que es preparen en 1 minut al micro:
    Arròs, quinoa, …
  • Bosses de verdures per preparar al vapor al microones:
    Bròquil, coliflor, minestres, …
  • Tomàquet natural triturat, sofregit de tomàquet i ceba sense sucre afegit
  • Bosses de fulles crues ja rentades:
    Espinacs, canonges, ruca, enciam, …
  • Ous del 0 o de l’1
  • Fruits secs crus o torrats sense sal
  • Oli d’oliva verge extra

Article cedit per www.menjasa.es